Over ons. De NV Chart Group door de eeuwen heen.

Meer dan 40 jaar expertise op het gebied van zeekaarten uit Eckernförde

NV Verlag is de grootste Duitse uitgever van zeekaarten en is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de productie van gedetailleerde zeekaarten en hoogwaardige navigatiesoftware voor de pleziervaart. De gebieden van de zeekaarten strekken zich uit langs de kusten van Europa over de Verenigde Staten tot aan het Caribisch gebied. Opgericht in Hamburg in 1979, is de uitgeverij in de loop der jaren gegroeid van 5 medewerkers tot een team van meer dan 30 watersportliefhebbers en is nu een van de grootste particuliere fabrikanten van zeekaarten ter wereld.
Nadat de Nautische Verlag lange tijd zijn hoofdkantoor in Arnis an der Schlei had, bevindt het familiebedrijf zich sinds 2012 in Eckernfördes Carlshöhe. Nautische experts, cartografen, hydrografen en geografen wisselen hier voortdurend uit en breiden het kaartaanbod uit en actualiseren het met officiële gegevens en eigen onderzoeken. De winkel bevindt zich op de begane grond van het voormalige kazernegebouw, waar bezoekers naar hartelust kunnen snuffelen of deskundig advies kunnen krijgen en zeekaarten en boeken kunnen kopen.

Breed scala aan producten voor de pleziervaart

Het portfolio van pleziervaartuigkaarten strekt zich uit langs de kusten van Europa over de Verenigde Staten tot het Caribisch gebied en omvat de gebieden van de Oostzee, de Noordzee, de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, de Caribische eilanden en de oostkust van de Verenigde Staten. Naast de nautische zeekaarten in papieren en digitale vorm, publiceert NV Charts zorgvuldig onderzochte havenhandboeken - speciaal afgestemd op de eisen van zeilers en motorbootbestuurders.
Als speciale service is er voor de gekochte kaarten een gratis toegangscode voor de digitale zeekaarten in de NV Kaarten app. De software is de ideale aanvulling op de papieren kaarten op alle mobiele apparaten en op de pc of Mac. Op deze manier kan de volgende reis vanuit huis worden gepland en gedeeld met vrienden. De in de app geïntegreerde "SeaMe" havengids is het perfecte platform om prachtige ankerplaatsen, jachthavens en bezienswaardigheden te ontdekken en om ideeën uit te wisselen met andere bemanningen.


Altijd in beweging - familiebedrijf met passie

De vraag naar perfectie in het vak en de passie in de hobby brachten de navigator, zeeman en enthousiaste hobby zeiler Hasko Scheidt eind jaren 70 samen met zijn vrouw Cornelia om zelfstandig ondernemer te worden. De eerste steen voor de voormalige "Nautical Publication" werd gelegd - een succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt.
In 2017 werd HanseNautic, een traditioneel bedrijf voor sportbootkaarten, jachtelektronica en uitrusting uit Hamburg, aan boord gehaald en leidde tot de bedrijfsnamen van beide bedrijven in de NV Charts Group.
In 2021 richtte Hasko Scheidt de toekomst van de NV Charts Group op door de leiding over te dragen aan zijn drie zonen Birger, Espen en Jeppe Scheidt en zo de traditie van een familiebedrijf in stand te houden. Met veel nieuwe impulsen en de focus op digitalisering en digitale verkoopkanalen, blijft de NV Charts Group op koers - en blijft ze er betrouwbaar en veilig voor zorgen dat haar klanten ook hun doelen kunnen richten en bereiken.

Een passie voor vuurtorens

Wist je hoe het NV Charts-logo tot stand kwam?

Cornelia Scheidt heeft altijd al een passie voor bakens gehad. En daarom moest er een vuurtoren in het logo van je eigen bedrijf! Begin jaren negentig werden voor de kust van Mecklenburg-Vorpommern uitgebreide renovatie- en sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Tegelijkertijd moest de oude vuurtoren Freesendorfer Haken in het zuiden van de Greifswalder Bodden worden gesloopt. De medewerkers van het Oostzee- en Scheepvaartbureau hadden het hart echter niet en gaven vuurtorenliefhebber Cornelia Scheidt de lampkop en de lens.
De vuurtoren die werd gegeven was het model voor het logo. De Fresnel-lens bevindt zich nu in het pand van de NV Chart Group in Eckernförde.